Shopping Cart

אין מוצרים בעגלה.

ציר עצמות – אחד הדברים הכי טובים לחיית המחמד שלכם!

ציר העצמות מסייע לחיזוק בעקבות מחלה כרונית או מצבי התשה שונים, כמו גם למי שסובל מעששת ושאר חוסרים תזונתיים שמתבטאים בשיניים. הציר יכול לסייע גם במקרים של מחלות מעיים או רגישות של מערכת העיכול שכן הוא מכיל ג'לטין אשר מסייע לשיקום דפנות המעי.

ציר עצמות איכותי הוא אחד מתוספי המזון הבריאים ביותר שתוכלו להעניק לחיות המחמד שלכם. הוא בריא גם לבני אדם ונחשב לסופר-פוד אמיתי!


ציר העצמות מסייע לחיזוק בעקבות מחלה כרונית או מצבי התשה שונים, כמו גם למי שסובל מעששת ושאר חוסרים תזונתיים שמתבטאים בשיניים.
הציר יכול לסייע גם במקרים של מחלות מעיים או רגישות של מערכת העיכול שכן הוא מכיל ג’לטין אשר מסייע לשיקום דפנות המעי.

ציר עצמות הוא אחד מתרופות הפלא לכלבים או לחתולים שסובלים מבעיות פרקים, צולעים או מתקשים לקום משכיבה.

בישול ארוך של מרק העצמות, מייצר ציר שמכיל מינרלים וחומרים מזינים כמו סידן, סיליקון, גפרית, מגנזיום וזרחן. ומעבר לתמיכה במפרקים, זה גם עוזר לחזק מערכת חיסון ולשמור על מערכת עיכול בריאה.

הציר מומלץ מאוד לכלבות המתאוששות מהמלטה ומהנקה.

ציר עצמות יכול להוות השלמה מדהימה לכלבים שאוכלים תזונה טבעית המוגדרת כמזון משלים.

ציר העצמות נחשב ממש למזון טיפולי.

מומלץ לתת את הציר על בטן ריקה כך שמערכת העיכול תיהיה פנויה לקלוט ממנו את המירב (ולא תתעסק בעיכול ובספיגה של מזון נוסף). לנו הציר נראה קצת מגעיל אבל לכלבים הוא מעדן של ממש. מסיבה זו הציר יכול גם להתאים לכלבים שמתקשים באכילה או ירודים מאוד במשקל. לכלבים שאין להם תאבון מסיבה כזו או אחרת.

תוכלו להכין ציר עצמות לבד בבית אך זהו תהליך שדורש למידה והשגת עצמות איכותיות (רצוי של בקר שגודל באופן חופשי וניזון מתזונה אורגנית). אנו נצרף לכם כאן מתכון אחד לדוגמא בסוף המאמר. ישנם אנשים שמתפרנסים מהכנת ציר עצמות, אם אתי ברי מזל תמצאו אותם בקרבתכם והם יוכלו לספק לכם את המוצר המוגמר. אם מצאתם כזה – וודאו שחומרי הגלם שממנו מופק הציר אכן באיכות גבוהה.

את הציר שהכנתם או רכשתם מומלץ לחלק לצנצנות זכוכית (לא למלא עד הסוף). בכל צנצנת זכוכית תכינו כמות המספקת לשבוע האכלה. צנצנת אחת אחסנו במקרר וממנה תתחילו להאכיל. את שאר הצנצנות אחסנו במקפיא. ציר שאינו קפוא מחזיק לרוב כ 4-7 ימים בתנאי קירור.
הרבה פעמים תקבלו ציר שמעליו שכבת שומן מוקשה לבנה. שכבת השומן שמכסה את הציר היא נהדרת! וחשוב שלא לוותר עליה. השומן הוא בריא מאוד למוח ולעוד הרבה מתפקודי הגוף. נסו לחלק את שכבת השומן באופן שווה בין כל הצנצנות.


איך יודעים אם הציר התקלקל? אתם תדעו היטב, אי אפשר יהיה לפספס את הריח והוא גם יכול להפוך לנוזלי מאוד בחלקו. ועדיין – החתולים ממש ישמחו בו 🙂

כמה מומלץ לתת?

אין המלצה חד משמעית אבל לכלבים קטנים ככפית ביום ולכלבים גדולים ככף ביום. לחתולים כפית ביום.

אם מדובר על כלב/חתול לאחר מחלה קשה אפשר להכפיל את הכמויות.

אז ככה תכינו ציר עצמות בבית:

  1. הרכיבים להם תזדקקו להכנת סיר גדול של ציר: עצמות עוף/הודו/בקר (מומלץ להפריד בין מקורות החלבון ולבחור רק בסוג אחד), חומץ תפוחים/מיץ לימון ומים. מומלץ שהעצמות יהיו ממקור איכותי (אורגני) ושהן מכילות הרבה עצמות של מפרקים או מח עצם (זה יפיק יותר ג’לטין).
  2. מלאו סיר גדול בעצמות.
  3. כסו את העצמות שבסיר במים עד שהמים מגיעים כ 5-10 ס”מ מעל לעצמות.
  4. הוסיפו לסיר 4 כפות חומץ תפוחים (רצוי אורגני) או מיץ מלימון סחוט (החומציות הזו משחררת מהעצמות מינרלים ומאפשרת קבלת ציר עשיר וג’לטיני).
  5. מבשלים כשעה על חום גבוה. לאחר מכן מנמיכים את החום ומבשלים על חום נמוך כ-24 שעות. אפשר להשתמש בפלטה חשמלית – זה יכול להקל על התהליך של הבישול הארוך בחום הנמוך.
  6. לאחר בישול של 24 שעות מסננים את העצמות ואת הבשר. חובה לזרוק את העצמות המבושלות ולא להשתמש בהן – הן רכות מידי ועלולות לפצוע את מערכת העיכול של הכלב או החתול ולגרום לנזק בלתי הפיך ומסוכן מאוד.
  7. את הנוזל שקיבלנו מצננים ולאחר מכן מכניסים למקרר. לאחר כמה שעות תתקבל שכבת השומן הלבנה מעל לציר שבשלב זה יהפוך לסוג של מרק צמיגי. ממש כמו ג’לי (ככל שהוא יותר ג’לי ככה הוא יותר טוב). את שכבת השומן ניתן לזרוק או להקפיא יחד עם הציר כפי שתארנו קודם לכן.
  8. לבסוף חלקו את הציר למנות (בתוך כלי זכוכית שאינם מלאים עד הסוף) והקפיאו. ניתן גם להקפיא במגש של קוביות קרח ולאחר שזה קפא להעביר את הקוביות לכלי זכוכית ולשמור במקפיא.

הוסף תגובה

[trustindex no-registration=google]