Shopping Cart

אין מוצרים בעגלה.

טיפים

טיפים לתזונה בריאה של כלבים וחתולים.

​1. האם מזון רטוב מקופסאות שימורים מומלץ לשימוש?

החסרונות של השימורים:
* מכילים חומרים משמרים
* מכילים אחוז גבוהה של נוזלים ואחזו נמוך של בשר (ככל שהשימורים איכותיים יותר כך היחס יישתנה לטובת הבשר).
* מזון משומר הוא מזון לח שחלקיקיו נוטים להידבק אל השיניים. עם הזמן מצטברות יותר ויותר שאריות של מזון זה בחלל הפה מה שיכול לעודד ריח פה רע / עששת  רקבונות וכו’.
* קשה מאוד לגמול כלב ממזון משומר.
מסיבות אלו לא היינו מלמליצים לבסס את התזונה היומית של הכלב על שימורים אלא להשתמש בהם רק כצ’ופר מדי פעם.
מתי כן טוב להתשמש בשימורים על בסיס קבוע?
לכלבים המתאוששים ממחלה והסובלים מחוסר תאבון או לכלבים קשישים שאינם מסוגלים ללעוס מזון יבש, שימוש במזון רטוב (משומר) יכול לזרז את תקופת ההתאוששות, להגביר את התאבון ולתת חיוניות. שימורים יוכלו לסייע גם לכלבות מניקות שאבדו משקל רב ולא מצליחות להחזירו.

2. האם זה בסדר להאכיל את הכלבים בשאריות מזון ביתיות?

האכלה במזון ביתית בגדול אינה מומלצת מהסיבות הבאות:
* מזון ביתי מכיל כמות גדולה של תבלינים שיכולה להזיק לכלב.
* מזון ביתי (בדומה למשומר) הוא לח ורטוב ולכן נוטה יותר להידבק לשיני הכלב.
* יש כלבים ש”מתמכרים” למזון הביתי ולאט לאט מפסיקים לאכול מזון יבש מכל סוג.
* האכלה במזון ביתי בלבד היא לרב לא מאוזנת.

3. האם נכון להניח כי ככל שהמוצר יקר יותר הוא טוב יותר?

חשוב לציין שקיים קשר בין מחיר לאיכות שכן מרכיבים איכותיים בכמויות נכונות עולות כסף.
מצד שני, לא תמיד המחיר משקף נאמנה את איכות המוצר. לכן אנו ממליצים להשקיע מעט זמן בהעמקת היידע בתחום מזון בעה”ח ולאחר מכן לבחון את הפורמולה של המזון בו אנו מאכילים על מנת שנוכל לקבל החלטות נונות בבחירתו.

4. אלו גורמים מבדילים בין מוצרים שונים?

קיימים מספר גורמים המבדילים בין מוצרי מזון שונים, שני הגורמים העיקריים הם הרכבו התזונתי של המזון והשני הוא איכות חומרי הגלם:
על האריזה צריכה להופיע אנליזה של מוצר המזון כפי שהוא נמכר לצרכן המציינת את הרכבו התזונתי של המזון ומפרטת את רמות החלבון, שומן, לחות, אפר ומס’ מינרליים, לכן אחד ההיבטים החשובים בהשוואה בין שני מוצרי מזון מקבילים הוא השוואת האנליזה. כמו כן על כל מוצר מפורטת רשימת רכיבים עיקריים הנקבעת ע”פ האחוז המשקלי של כל רכיב ומסייעת לנו לדעת מה הם הרכיבים העיקריים המרכיבים את השק.

איכות חומרי הגלם מהווה נדבך נוסף וחשוב לא פחות בבחירת המזון הנכון, עיקר השוני בין מזונות הוא מקור החלבון כאשר המזונות היותר איכותיים מספקים חלבון ממקור חי והמזונות הפחות איכותיים מספקים חלבון ממקור צומח (סויה ותירס). הבדל נוסף הוא מקור הפחמימות כאשר המזונות היותר איכותיים מספקים פחמימות
כמקור ראשון מאורז והמזונות הפחות איכותיים מספקים פחמימות כמקור ראשון תירס, דורה ושאר מיני דגנים.

6. מה החשיבות במזון על בסיס מוצרי כבש?

קיימים כלבים הרגישים לבשר עוף ובנושא הרגישות יש המייחסים לבשר הכבש תכונות נוגדות אלרגיה. הדבר נכון גם לברווז/דגים/ביזון וכד’.

7. מה ההבדל בין מזון פרמיום לסופר פרמיום או לכל מזון אחר?

התארים פרמיום / סופר פרמיום / אולטרא פרמיום / גורמה או כל תואר אחר אינם מעידים כהוא זה על איכותו / הרכבו / רמתו של מוצר המזון, מזונות הנושאים את התארים הנ”ל או כל תואר אחר אינם מחויבים להכיל מרכיבים שונים או כמויות שונות ממוצרים חסרי התואר. למעשה ההכרזה היא של היצרן ושלו בלבד למטרות שיווק ואין לה שום משמעות מקצועית או משפטית. לראיה מוצרים טובים ומוכרים של טובי היצרנים נושאים תואר סופר פרמיום בעוד שלפני מספר שנים נשאו תואר פרמיום בזמן שלא בוצע שום שינוי במוצר ולהיפך.

8. עצמות של עוף – לתת או לא?

אסור לתת לכלבים או לחתולים עצמות של עוף, גם אם הן עברו בישול ארוך. העצמות האלו כשהן נילעסות על-ידי החיה, נשברות לשבבים חדים כמו סיכות, העלולים להינעץ בפה ובמערכת העיכול. הדבר גורם לסבל רב וכמובן, לסכנה בריאותית.
יש לציין, כי למרות האמונה הרווחת בקרב בעלי כלבים וחתולים, עצמות עוף אינן תורמות תזונתית לבריאות, ובגלל רכותן לאחר הבישול כמובן שאינן מנקות את השיניים!

9. בעיות בניקוי השיניים

מומלץ לבדוק את שיני הכלב והחתול לעתים קרובות, באמצעות הסתכלות והרחה.
חלל הפה – השיניים והחניכיים – הוא מקום רגיש לזיהומים ודלקות (כמו אצל האדם)
הגורמים כאב וסבל רב לחיה ומקשים עליה באכילה.
סימנים לדלקות בחניכיים, חורים וריקבון בשיניים, ופצעים בחלל הפה ובלשון, מתבטאים, לרוב, בהשמעת קולות כאב בזמן האכילה, חוסר רצון לאכול, ריור יתר, וריח רע מהפה.
כדי למנוע הצטברות אבן-שן הפוגעת בשיניים, ולמנוע בעיות חניכיים (שאינן בעיות מולדות או מהוות סימנים למחלות אחרות), חשוב לצחצח את שיני החיה בקביעות.
חיה שאינה מורגלת בצחצוח שיניים בדרך-כלל אינה מאפשרת פעולה זו,
ולכן כדאי להרגיל כלבים וחתולים לצחצוח בגיל מוקדם ככל האפשר.
צחצוח השיניים מתבצע בעזרת אצבעון גומי מיוחד עם זיפים, המתלבש על האצבע האנושית
(להשיג אצל הווטרינר), ומשחת שיניים מיוחדת בטעמים שכלבים וחתולים אוהבים (עוף, בשר וכו’).
פעם בחצי שנה מומלץ לבקר אצל הווטרינר לבדיקת שיניים יסודית.
זהירות: אין לצחצח את שיני החיה עם משחת שיניים המיועדת לבני אדם!

10. טיפ בנושא העור והפרווה: האם צריך לרחוץ כלבים או לא? ובאיזו תדירות?

אפשר ולעתים גם רצוי לרחוץ כלבים, אך זאת במצבים ובתנאים מסוימים.
כדאי להימנע ככל האפשר מלרחוץ גורי כלבים וכלבים קשישים, או כלבים הסובלים
מבעיות עור ומבעיות בדרכי השתן והנשימה.
חתולים מנקים את עצמם ביסודיות ובקביעות, ולכן אין כל צורך לרחוץ אותם.
כלבים בוגרים ובריאים יש להשתדל לרחוץ רק בתקופת הקיץ, למעט, כמובן,
במצבים בהם הכלב התלכלך מאוד והוא ממש מסריח.
כמו כן, אחרי רחצה בים חובה לשטוף היטב את הכלב, כדי להוריד ממנו את המלח,
הגורם גירויים בעור.
חשוב לדעת, כי רחיצות תכופות מורידות את שכבת ההגנה הטבעית של העור
ודווקא הן גורמות לכלב להדיף ריח לא נעים.
חשוב וטוב להבריש את פרוות הכלב לעתים קרובות, בעדינות, ובעזרת מברשת מתאימה שאינה
פוצעת את העור. אם הפרווה אינה מלוכלכת מאוד, פעולת ההברשה תסייע להיפטר מהלכלוך.
הוראות רחיצה:
מרטיבים את פרוות הכלב היטב במים פושרים-חמימים, מוסיפים שמפו מיוחד לכלבים
וחופפים. יש להיזהר שהשמפו לא יחדור לאוזניים, לעיניים ולפה של הכלב.
בקיץ מומלץ להשתמש בשמפו “טפילן” נגד פרעושים וקרציות.
שוטפים היטב את השמפו, עוטפים את הכלב במגבת גדולה שתספוג את עודפי המים,
ומייבשים אותו היטב בחום השמש או בעזרת מייבש שיער (יש להיזהר לא לקרב את
מייבש השיער יותר מדי לגוף הכלב, ולא להפעילו יותר מכמה שניות על מקום אחד,
בגלל החום הגבוהה שהוא יוצר).

הוסף תגובה

[trustindex no-registration=google]